Page 2 of 3

Re: Anybody else having issues with Ports

PostPosted: Sun Jan 04, 2015 10:23 am
by fmh
Since I can't boot the VM how would I install Mate? Boot into the Command Line in Single User Mode?

Re: Anybody else having issues with Ports

PostPosted: Sun Jan 04, 2015 2:04 pm
by ericbsd
If you can not boot the VM you might not be able to boot to the single user. But you can give it a try.

Once you in the single user mode you will need to do this:

Code: Select all
mount -u /
Before doing anything else.

Re: Anybody else having issues with Ports

PostPosted: Wed Jan 07, 2015 9:50 pm
by fmh
I tried and it stated it needed a fsck.
I ran fsck and it said something about Journalling and y/n so I said Yes and it applied Journaling.
I then was able to mount -u /
then
reboot
and its still won't boot. I started another fresh VM to work with and will delete this one.

Re: Anybody else having issues with Ports

PostPosted: Wed Jan 07, 2015 10:13 pm
by ericbsd
Once you do mount -u / you can install software from there like Mate.

What you mean it wont boot?

Re: Anybody else having issues with Ports

PostPosted: Wed Jan 07, 2015 10:15 pm
by fmh
Just a black screen and no disk activity.

Re: Anybody else having issues with Ports

PostPosted: Thu Jan 08, 2015 12:21 pm
by fmh
I just ended up deleting the VM and started over. There is obviously something wrong in the pkgng repository as many Apps now no longer run once installed stating that dependencies are missing. In time they'll get all fixed. Had the same issue last Summer and a couple of months later it was all good.

Re: Anybody else having issues with Ports

PostPosted: Thu Jan 08, 2015 8:11 pm
by ericbsd
The thing is that Gnome2 as been remove from ports and Gnome3 has been added, this as cause issue for sure.

Re: Anybody else having issues with Ports

PostPosted: Thu Jan 08, 2015 9:31 pm
by fmh
But in the few weeks they did this? In October and November GhostBSD 4.0 32-bit worked fine. Now it's a ### shoot if any package will install let alone work.

Re: Anybody else having issues with Ports

PostPosted: Sun Jan 25, 2015 5:15 pm
by offthegrid
fmh wrote:Just a black screen and no disk activity.


I had the same thing happen to me and I had it on the whole disk. Nothing would boot off the CD until I unplugged the box for a few minutes. I'm running Mint right now.

I ran this sudo pkg install -f pkg' and it installed all the libs that Chromium needed and after that it wouldn't boot.

I really like Ghost but not with Firefox. Any chance the next version will have Chromium preinstalled? Either way I'll give it another try once I see something here that shows this cleared up.

Re: Anybody else having issues with Ports

PostPosted: Sun Jan 25, 2015 8:34 pm
by ericbsd
I don't putting Google stuff in GhostBSD is good idea.