Installation is not fully working.

Questions about the installation of FreeBSD

Installation is not fully working.

Postby FredBezies » Tue Mar 12, 2013 4:54 pm

Installation is blocked on GhostBSD 3.0 - Gnome - 64 bits.

After file copying, it stops, telling me there was an error.

Code: Select all
Trying DHCP on em0  <Intel(R) PRO/1000 Legacy Network Connection 1.0.4>
kern.geom.debugflags: 0 -> 16
Deleting all gparts
Running: gpart destroy /dev/ada0
gpart: arg0 'ada0': Invalid argument
Clearing gpt backup table location on disk
Running: dd if=/dev/zero of=/dev/ada0 bs=1m count=1
1+0 records in
1+0 records out
1048576 bytes transferred in 0.057139 secs (18351344 bytes/sec)
Running: dd if=/dev/zero of=/dev/ada0 bs=1m oseek=131068
dd: /dev/ada0: end of device
5+0 records in
4+0 records out
4194304 bytes transferred in 0.095189 secs (44062863 bytes/sec)
Running: dd if=/dev/zero of=/dev/ada0 count=3000
3000+0 records in
3000+0 records out
1536000 bytes transferred in 2.489753 secs (616929 bytes/sec)
Running gpart on /dev/ada0
Running: gpart create -s mbr /dev/ada0
ada0 created
Running gpart add on /dev/ada0
Running: gpart add -b 2016 -s 268433424 -t freebsd -i 1 /dev/ada0
ada0s1 added
Cleaning up /dev/ada0s1
Running: dd if=/dev/zero of=/dev/ada0s1 count=1024
1024+0 records in
1024+0 records out
524288 bytes transferred in 0.884115 secs (593009 bytes/sec)
Stamping boot0 on /dev/ada0
Running: gpart bootcode -b /boot/boot0 /dev/ada0
bootcode written to ada0
Running: gpart create -s BSD /dev/ada0s1
ada0s1 created
Running: gpart add -s 129042M -t freebsd-ufs -i 1 /dev/ada0s1
ada0s1a added
Running: gpart add  -t freebsd-swap -i 2 /dev/ada0s1
ada0s1b added
Running: gpart bootcode -b /boot/boot /dev/ada0s1
bootcode written to ada0s1
NEWFS: /dev/ada0s1a - UFS+SUJ
Running: newfs  -U /dev/ada0s1a
/dev/ada0s1a: 129042.0MB (264278016 sectors) block size 32768, fragment size 4096
   using 207 cylinder groups of 626.09MB, 20035 blks, 80256 inodes.
   with soft updates
super-block backups (for fsck_ffs -b #) at:
 192, 1282432, 2564672, 3846912, 5129152, 6411392, 7693632, 8975872, 10258112,
 11540352, 12822592, 14104832, 15387072, 16669312, 17951552, 19233792,
 20516032, 21798272, 23080512, 24362752, 25644992, 26927232, 28209472,
 29491712, 30773952, 32056192, 33338432, 34620672, 35902912, 37185152,
 38467392, 39749632, 41031872, 42314112, 43596352, 44878592, 46160832,
 47443072, 48725312, 50007552, 51289792, 52572032, 53854272, 55136512,
 56418752, 57700992, 58983232, 60265472, 61547712, 62829952, 64112192,
 65394432, 66676672, 67958912, 69241152, 70523392, 71805632, 73087872,
 74370112, 75652352, 76934592, 78216832, 79499072, 80781312, 82063552,
 83345792, 84628032, 85910272, 87192512, 88474752, 89756992, 91039232,
 92321472, 93603712, 94885952, 96168192, 97450432, 98732672, 100014912,
 101297152, 102579392, 103861632, 105143872, 106426112, 107708352, 108990592,
 110272832, 111555072, 112837312, 114119552, 115401792, 116684032, 117966272,
 119248512, 120530752, 121812992, 123095232, 124377472, 125659712, 126941952,
 128224192, 129506432, 130788672, 132070912, 133353152, 134635392, 135917632,
 137199872, 138482112, 139764352, 141046592, 142328832, 143611072, 144893312,
 146175552, 147457792, 148740032, 150022272, 151304512, 152586752, 153868992,
 155151232, 156433472, 157715712, 158997952, 160280192, 161562432, 162844672,
 164126912, 165409152, 166691392, 167973632, 169255872, 170538112, 171820352,
 173102592, 174384832, 175667072, 176949312, 178231552, 179513792, 180796032,
 182078272, 183360512, 184642752, 185924992, 187207232, 188489472, 189771712,
 191053952, 192336192, 193618432, 194900672, 196182912, 197465152, 198747392,
 200029632, 201311872, 202594112, 203876352, 205158592, 206440832, 207723072,
 209005312, 210287552, 211569792, 212852032, 214134272, 215416512, 216698752,
 217980992, 219263232, 220545472, 221827712, 223109952, 224392192, 225674432,
 226956672, 228238912, 229521152, 230803392, 232085632, 233367872, 234650112,
 235932352, 237214592, 238496832, 239779072, 241061312, 242343552, 243625792,
 244908032, 246190272, 247472512, 248754752, 250036992, 251319232, 252601472,
 253883712, 255165952, 256448192, 257730432, 259012672, 260294912, 261577152,
 262859392, 264141632
Running: sync
Running: tunefs -j enable /dev/ada0s1a
tunefs: soft updates journaling set
Using inode 4 in cg 0 for 33554432 byte journal
Running: sync
Running: glabel label rootfs0 /dev/ada0s1a
Running: sync
Running: sync
Running: glabel label swap0 /dev/ada0s1b
Running: sync
mount -o rw /dev/ada0s1a -> /mnt/fsmnt/
Running: mount -o rw /dev/ada0s1a /mnt/fsmnt/
swapon /dev/ada0s1b
Running: swapon /dev/ada0s1b
FOUND DVD: /dev/cd0
pc-sysinstall: Starting Extraction
EXITERROR: ERROR: Failed to copy files


Here is the content of the log to debug the problem.
FredBezies
 
Posts: 14
Joined: Tue Mar 12, 2013 4:51 pm

Installation is not fully working.

 

Re: Installation is not fully working.

Postby ericbsd » Tue Mar 12, 2013 9:36 pm

Is It on a computer or virtualbox?
ericbsd
Site Admin
 
Posts: 346
Joined: Mon Nov 19, 2012 11:54 pm

Re: Installation is not fully working.

Postby FredBezies » Tue Mar 12, 2013 11:11 pm

ericbsd wrote:Is It on a computer or virtualbox?


Saw this in both qemu and virtualbox. Previous 3.0rc were working fine here.
FredBezies
 
Posts: 14
Joined: Tue Mar 12, 2013 4:51 pm

Re: Installation is not fully working.

Postby ericbsd » Wed Mar 13, 2013 12:36 am

OK, GhostBSD installer only work under FreeBSD (64 bit) in Virtualbox. GhostBSD is not tested under Qemu. For help how to set Virtualbox to use GhostBSD see http://wiki.ghostbsd.org/index.php?titl ... figuration this will be part of the user handbook soon. GhostBSD is build For Desktop usage not visualization.
ericbsd
Site Admin
 
Posts: 346
Joined: Mon Nov 19, 2012 11:54 pm

Re: Installation is not fully working.

Postby FredBezies » Wed Mar 13, 2013 3:36 pm

I looked at your wiki page, but the problem is that the VM is set had : 2 Gb of RAM and 128 Gb of HDD... More than requirements in your wiki page...

And previous RCs could be installed flawlessly in both VirtualBox and Qemu. And I do not have any PC to install GhostBSD on it :(

Thanks anyway for your answer.
FredBezies
 
Posts: 14
Joined: Tue Mar 12, 2013 4:51 pm

Re: Installation is not fully working.

Postby ericbsd » Wed Mar 13, 2013 9:37 pm

Hi, can you fill up a problem report with all the detail as complete possible? This will help us to fix this bug. If I have to do a 3.1 release I can do it.
ericbsd
Site Admin
 
Posts: 346
Joined: Mon Nov 19, 2012 11:54 pm

Re: Installation is not fully working.

Postby FredBezies » Thu Mar 14, 2013 10:50 am

ericbsd wrote:Hi, can you fill up a problem report with all the detail as complete possible? This will help us to fix this bug. If I have to do a 3.1 release I can do it.


Submitted. http://ghostbsd.org/node/56/submission/3
FredBezies
 
Posts: 14
Joined: Tue Mar 12, 2013 4:51 pm

Re: Installation is not fully working.

Postby stan-sib » Wed Mar 20, 2013 11:51 pm

I tried ghostBSD3.0 gnome edition. installer not loading X environment after that blocking keyboard and stopping installation.
stan-sib
 
Posts: 1
Joined: Wed Mar 20, 2013 11:40 pm

Re: Installation is not fully working.

Postby dax329 » Tue Apr 02, 2013 2:57 am

I successfully installed 3.0 Gnome in VirtualBox with no issues. Very impressed wih ease of use and wanted to set up system to multiple boot rather than run in a VM.

I first added the ISO to my MultiSystem USB and attempted to install. I get the "mountroot>" prompt but I'm unsure what to specify for the command "ufs:/dev/xxxx." I tried all of the USB devices listed from "?" command (msdosfs/multisystem da0s1 da0). For some reason, MultiSystem installs GhostBSD in Grub4DOS section instead of on the main menu with other OS like Ubuntu, Fedora, ROSA and saves it as the ISO instead of creating boot folders.

Next I tried burning a DVD to install from. Now, I am having the same issue as @stan-sib: "I tried ghostBSD3.0 gnome edition. installer not loading X environment after that blocking keyboard and stopping installation." Ctrl-Alt-Del still works and seems to be the only key combo that registers. Even Alt-SysReq R S E I U B does nothing (but not sure this Linux sequence saves and reboots as I expected under GhostBSD).

Please bear in mind I have no experience with any flavor of BSD and am trying to learn it. Is there something easy I'm missing in the boot process? Like I said, the VM (Ubuntu 12.10 host) booted perfectly and I was able to install on the virtual HDD very smoothly.

Thank you for your input and expertise!
dax329
 
Posts: 1
Joined: Tue Apr 02, 2013 2:39 am

Re: Installation is not fully working.

Postby ericbsd » Wed Apr 03, 2013 8:51 pm

The Best thing to try will be to Ctrl+Atl+F1 it will bring you in the tty0 do Ctrl+c insert startx. It might solve your problem. If not let me now guys.
ericbsd
Site Admin
 
Posts: 346
Joined: Mon Nov 19, 2012 11:54 pm


Return to Installing GhostBSD

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron